Vis transport: hoe verzend je het beste verse haring?

15 juni was het Vlaggetjesdag, ofwel de komst van de Hollandse Nieuwe. Vroeger werden de vissersschepen met vlaggetjes versierd in de haven voordat de eerste schepen uitgingen om de haring te vangen. Tegenwoordig wordt dus niet de uitvaart, maar de komst van de nieuwe haring gevierd. Hoe je vervolgens deze vis transporteert zonder dat je kwaliteit verliest leggen we in dit artikel uit.

Wat is een Hollandse Nieuwe?

Een haring is enkel een Hollandse Nieuwe als deze tussen 1 mei en 31 augustus is gevangen. Daarnaast moet de haring vet genoeg zijn en op de traditionele Hollandse manier zijn gekaakt, gezouten en gerijpt.

Bovendien moet de haring diepgevroren worden, waar die voor 24 uur niet boven de -20 graden mag komen. Het is dus

We denken met je mee

Maatwerk voor jouw unieke uitdaging

Kies voor oplossingen die volledig aansluiten op jouw wensen. Bij Coolpack staan we klaar met innovatieve en betrouwbare producten voor geconditioneerd transport. Samen bespreken we graag wat voor jou werkt. Ontdek wat er mogelijk is. Klik hieronder voor meer informatie.

Specialist in de markt

Voor geconditioneerd transport

Altijd een oplossing

Perfect afgestemd op jouw situatie

Snelle levering

Jouw producten veilig en vers

Vertrouwde kwaliteit

Bekend om te presteren, keer op keer

essentieel dat de haring goed gekoeld blijft, ook tijdens het transport. Maar hoe kan je het beste vis transporteren?

Vis transport

Tijdens het vis transport van de winkel naar de klant thuis is goede koeling essentieel om de kwaliteit te waarborgen. De koeling gaat namelijk kwaliteitsverlies tegen in het laatste traject van de winkel naar de eindklant.

Je kan de vis koel houden door middel van de juiste koelelementen. Wel is het belangrijk dat de vis niet direct in contact komt met het koelelement om vriesschade te voorkomen. Er zijn verschillende koelelementen die je kan gebruiken. Gelpacks zijn echter perfect in gebruik om vis te verzenden, door hun disposable karakter. Bovendien zijn ze voordelig en kwalitatief hoogwaardig. Omdat gelpacks al vanaf 100x90mm beschikbaar zijn is er voor elke

verzending een goede gelpack beschikbaar.

De Hollandse Nieuwe wordt verpakt in papier en daaromheen is die beschermd door plastic. Tussen het papier en het plastic kan je het beste een gelpack plaatsen. Vervolgens kan de haring verzonden worden in een EPS doos of worden meegegeven aan de eindklant in een koeltas.

Door deze constante koeling behoudt de vis zijn kwaliteit totdat het op het bord belandt. Dit is fijn voor de klant, maar ook voor jou! Bovendien kan je de gelpacks bedrukken, wat een leuke extra marketingtool is. Je vergroot namelijk het merkbewustzijn onder de klanten, doordat iedereen jouw logo ziet. Daarnaast worden meer gelpacks geretourneerd door vaste klanten, waardoor het een duurzamer product is.

Tips bij vis transport:

  • Vries de gelpacks goed in.
  • De vis mag niet in direct contact komen met het koelelement
  • Gebruik juiste hoeveelheid gelpacks: houd rekening met inhoud en duur van transport
  • Wanneer je de juiste isolatie gebruikt, blijft het nog lange

Gelpacks van Coolpack

Onze kwalitatieve Original Gelpacks worden in een kleine oplage bedrukt met een inkjet printer (kleur blauw of zwart) en voor grotere oplages hebben we speciale bedrukbare folie (full color). Ook leveren we totaaloplossingen, bijvoorbeeld gelpacks in combinatie met EPS dozen.

Duurzaamheid Coolpack en MVO

Bij Coolpack zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zowel op het gebied van duurzaamheid als op het gebied van de samenleving als sociaal orgaan.

We wegen in alle bedrijfsbeslissingen het belang van de klant, milieu en maatschappij en onszelf als organisatie af. Zo realiseren we een gebalanceerde bedrijfsvoering en zorgen we met elkaar voor een steeds betere wereld.

Gerelateerde blogs

15 juni was het Vlaggetjesdag, ofwel de komst van de Hollandse Nieuwe. Vroeger werden de vissersschepen met vlaggetjes versierd in de haven voordat de eerste
Vishandel Ruud Den Haan is al een kleine 100 jaar een echt begrip in Rotterdam. Op dit moment leidt de vierde generatie Den Haan de
Extremere temperatuurwisselingen, meer duurzame oplossingen en de groei van farma en e-commerce: enkele van de drijvers en ontwikkelingen in de cold chain branche. Arno Zomer,