Vlees transport
Vers vlees legt een hele weg af voordat het op het bord van de consument terechtkomt. Bij het vervoeren en bewaren van vlees zijn de omgevingscondities en werkwijzen echter cruciaal voor kwaliteitsbehoud. En aangezien het eten van bedorven vlees zeer schadelijk voor de gezondheid kan zijn, is het cruciaal dat dit voorkomen wordt. Coolpack heeft de expertise en oplossingen in huis om te zorgen dat jouw vleesproducten vers op hun bestemming aankomen.
- Vers en fris van deur tot deur
- Advies op maat voor elk transport
- Complete pakket van koeling tot isolatie
- Topkwaliteit van cold chain experts
Om bacteriegroei te remmen bederf tegen te gaan is het belangrijk om vlees onder de juiste condities te vervoeren en bewaren. Vaak is dat gekoeld, maar ook steeds vaker bevroren. Bij Coolpack bieden we verpakkingsoplossingen off-the-shelf en op maat die door grote en kleine vleesdistributeurs, slagerijen, webshops en cateraars worden ingezet om vlees tijdens transport goed te koelen of bevriezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom in contact!
Advies op maat
Bij het koelen van uw versproducten zoals vlees, stopt de groei van de micro-organismen. Het bederf wordt dan dus als het ware gepauzeerd. Verschillende micro-organismen hebben verschillende kenmerken. Toch geldt voor bijna alle micro-organismen dat ze groeien bij een temperatuur tussen de 10 en 40 graden Celsius. Daardoor vertraagd het gekoeld bewaren van vlees het bederf al significant. Met invriezen stopt de groei van de micro-organismen helemaal.
Of je jouw vleesproducten nu gekoeld of bevroren wilt verzenden, en of je nu met of zonder retourstroom vervoerd; Coolpack heeft de kunde en faciliteiten in huis om passende hulpmiddelen aan te bieden en jouw gekoelde of bevroren transport te realiseren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden: ze zijn bijna eindeloos!
Koelelementen van Coolpack?
- Condens wordt geabsorbeerd
- Zeer goede kwaliteit en lekvrij
- Goede prijs kwaliteit verhouding
- Zeer snelle levering, standaard koelelementen op voorraad.
- Onze koelelementen zijn gevuld met een polymeer gel of met cellulose gel, beide op non toxic basis
- Eigen bedrukking mogelijk
Neem vrijblijvend contact met ons op
Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met een passende oplossing voor jouw koeltransport in de Foodbranche.
Van vraagstuk tot koeloplossing op maat
1
Probleem
2
Partner
3
Oplossing
4
Test product
5
Massaproductie
6
Transport
7
Eindgebruiker
Vers vlees vervoeren: geef schadelijke bacteriën geen kans
Voor vlees geldt dat het snel kan bederven door bacteriën. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het vervoer van vers vlees. Om bacteriën geen kans te geven, kun je de volgende acties ondernemen:
- Zorg voor een schone omgeving om direct of indirect contact met ongewenste micro-organismen te voorkomen
- Verpak de vleeswaren goed om het te beschermen tegen besmettingen en vocht
- Bewaar het vlees gekoeld of bevroren: hiermee rem je de groei van micro-organismen en kun je bederf vertragen of pauzeren

Vaak besteld in de Food transport

Original Gelpack 400g
Voor het gekoeld vervoeren van vers vlees op 0 °C tot 8 °C raden we het gebruik van onze non toxic, food safe gelpacks in combinatie met een isolerende verpakkingsdoos zoals een piepschuim EPS doos aan. Zo blijven jouw producten beschermd en voorkom je uitval door cold chain onderbrekingen.

Super gelpack -21 °C
Vervoer je dieprvies vlees, bijvoorbeeld via een webshop? Dan is de supergelpack op -21 °C de ideale oplossing voor jou. Deze houdt het vlees lang onder de kritieke temperatuur van -12 °C, zodat jouw producten zélfs bij hoge zomertemperaturen beschermd zijn.
Kennisbank Food transport
De Europese markt voor temperatuurgecontroleerde verzendingen maakt een aanzienlijke groei door, voornamelijk door de groeiende populariteit van diepvriesproducten. Volgens Frozen […]