Eco-bewuste consumenten in Europa drijvende kracht achter nieuwe trends in diepvriessector
Vers vlees legt een hele weg af voordat het op het bord van de consument terechtkomt. Bij het vervoeren en bewaren van vlees zijn de omgevingscondities en werkwijzen echter cruciaal voor kwaliteitsbehoud. En aangezien het eten van bedorven vlees zeer schadelijk voor de gezondheid kan zijn, is het cruciaal dat dit voorkomen wordt. Coolpack heeft de expertise en oplossingen in huis om te zorgen dat jouw vleesproducten vers op hun bestemming aankomen.
Om bacteriegroei te remmen bederf tegen te gaan is het belangrijk om vlees onder de juiste condities te vervoeren en bewaren. Vaak is dat gekoeld, maar ook steeds vaker bevroren. Bij Coolpack bieden we verpakkingsoplossingen off-the-shelf en op maat die door grote en kleine vleesdistributeurs, slagerijen, webshops en cateraars worden ingezet om vlees tijdens transport goed te koelen of bevriezen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom in contact!
Bij het koelen van uw versproducten zoals vlees, stopt de groei van de micro-organismen. Het bederf wordt dan dus als het ware gepauzeerd. Verschillende micro-organismen hebben verschillende kenmerken. Toch geldt voor bijna alle micro-organismen dat ze groeien bij een temperatuur tussen de 10 en 40 graden Celsius. Daardoor vertraagd het gekoeld bewaren van vlees het bederf al significant. Met invriezen stopt de groei van de micro-organismen helemaal.
Of je jouw vleesproducten nu gekoeld of bevroren wilt verzenden, en of je nu met of zonder retourstroom vervoerd; Coolpack heeft de kunde en faciliteiten in huis om passende hulpmiddelen aan te bieden en jouw gekoelde of bevroren transport te realiseren. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden: ze zijn bijna eindeloos!
Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen met een passende oplossing voor jouw koeltransport in de Foodbranche.
Voor vlees geldt dat het snel kan bederven door bacteriën. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden tijdens het vervoer van vers vlees. Om bacteriën geen kans te geven, kun je de volgende acties ondernemen:
Voor het gekoeld vervoeren van vers vlees op 0 °C tot 8 °C raden we het gebruik van onze non toxic, food safe gelpacks in combinatie met een isolerende verpakkingsdoos zoals een piepschuim EPS doos aan. Zo blijven jouw producten beschermd en voorkom je uitval door cold chain onderbrekingen.
Vervoer je dieprvies vlees, bijvoorbeeld via een webshop? Dan is de supergelpack op -21 °C de ideale oplossing voor jou. Deze houdt het vlees lang onder de kritieke temperatuur van -12 °C, zodat jouw producten zélfs bij hoge zomertemperaturen beschermd zijn.
Als eerste op de hoogte! U ontvangt maximaal 12x per jaar aanbiedingen en updates.
a member of the Bunzl group of companies
Design & development